Testament van de baron

2016
Baron Jean-Christophe d’Etienne de Saint-Louis, mijnheer Jean voor de vrienden, is overleden. Mijnheer Jean was een bon vivant pur sang. Hij hield van mooie vrouwen, lekker eten en drinken. Hij wandelde, dankzij zijn familiefortuin, zorgeloos door het leven. Zijn plotselinge dood – hij overlijdt aan een hartaanval – wordt volledig toegeschreven aan zijn liederlijke levensstijl. De baron ligt de dag na zijn dood opgebaard in zijn bibliotheek die tevens dienst doet als werkkamer. Zijn trouwe knecht Firmin Vanwassenhove, die samen met zijn vrouw Madeleine Depotter inwoont op het kasteel, is druk in de weer. Hij verwacht namelijk heel wat bezoek.

Speeldata: 19, 24, 25 en 26 oktober 2016

Auteur: Filip Santens

Regie: Pascal Smeesters

Spelers: Patrick Soetaerts, Kris Orinx, Bernadette Vanbeckbergen, Irma Leysen, Jo Franco, Michel Cuypers, Karen Rogiest, Marleen Speelmans, Kelly Croonen, Lisette Bellis, Pascal Smeesters, Julie Hottat en Ronny Nussbaum.